Pod prvo – na trenutak ćemo biti malo ozbiljni i odmah razjasniti da je ovaj članak napisan čisto za zabavu. :)
U školu idete baš zato da budete na nastavi, slušate i naučite nešto. Ali svima se u životu, i velikima i malima, može dogoditi da neki dan jednostavno ne bude tvoj dan, da ti se ništa ne da i da jedva čekaš da odeš kući. I baš u tim danima vrijeme jako sporo prolazi. Zbog toga smo napravili šaljivi savjetnik kako da ti što brže prođe to sporo vrijeme. Krenimo sad u šaljivom tonu. :D

 

60 – 15 = 45

Pod drugo, zahvalimo se svim višim silama što školski sat traje 45 minuta, a ne 60.
Nakon što ste se zahvalili za tih 15 minuta manje, sad je vrijeme da smislimo kako da skratimo ostalih 45. Krenimo!

45 – 5 = 40

Zvonilo je prije 2 minute, a profesor tek sad ulazi u učionicu. Dok se on smjesti i krene, već će proći 5 minuta. Nije ni počelo, a već si s 45 došao na 40 minuta. Jeeej!

 

40 – 6 = 34

Sat je tek počeo pa još imaš snage. Malo slušaj što profesor priča tek toliko da znaš otprilike na kojoj ste lekciji kad se za par sedmica budeš pokušavao sjetiti što moraš učiti za test. Obzirom da nije tvoj dan, gubiš pažnju ako duže od 5 minuta radiš bilo što, tako da ni ne čudi što si za 6 minuta totalno prestao slušati profesora.

 

34 – 9 = 25

Pogledom tražiš prijateljicu od koje te razrednica razdvojila jer ste non stop pričali na nastavi. Ti si ostao u jednom kutu, a ona je na skroz suprotnoj strani po dijagonali učionice, ali to vas ne sprječava da komunicirate. Ti potiho ispuštaš zvuk “ššš” koji zvuči otprilike kao kad ispušta čamac, lopta ili luftić. Ako tu frekvenciju održavaš dovoljno dugo, osoba koja je upoznata s njom brzo će je prepoznati, a oni koji nisu, neće ih ometati. Kad prijateljica prepozna tvoj poziv i okrene se, ti joj očima pokazuješ na nekog ili nešto u razredu i onda joj mimikom pokušavaš objasniti što želiš reći. To je savršeni način za komunikaciju na daljinu kojom nećete uzbuniti profesore. No, ako pretjerate, netko će vas prekinuti. Vi ste naravno pretjerali pa vas je profesor opomenuo, ali barem ste uspjeli skinuti 9 minuta.

25 – 7 = 18

Profesor je uvidio da si se zabavljao pod nastavom pa će te imati na oku idućih nekoliko minuta i zato moraš dobro paziti da izgledaš kao da nešto radiš. Uzmi olovku i piši nešto u bilježnicu. Bilo što! Pokušaj krasopisom napisati : “JA NE MOGU VIŠE! JEDVA ČEKAM DOĆI KUĆI! AAA!”

Sebe si zabavio na 6 minuta, a uz to si i maknuo metu s vlastitih leđa pa profesor nekog drugog neradnika prati budnim okom.

 

18 – 10 = 8

Uzmi mobitel, odi na Sensation stranicu i pročitaj ovaj članak. Pročitaj i prethodne članke koje si propustio. Skrolaj dalje i pročitaj još neki.
Eh, šteta! Glasno si se nasmijao na činjenicu da zbog bržeg prolaska vremena pod nastavom čitaš članak o tome kako da ti brže prođe vrijeme pod nastavom. Profesor je čuo da se smiješ i vidio da koristiš mobitel pa te upozorio da ga odložiš i pratiš nastavu.
No, dobro. Barem si potrošio 10 minuta.

8 – 5 = 3

Profesor te opet drži na oku što znači da moraš malo pratiti nastavu ili naći način da izgledaš kao da pratiš nastavu. Zapamti ovo, ako gledaš u smjeru nekoga i povremeno kimneš glavom, ljudi će misliti da ih slušaš. Ti se fino nasloni na obje ruke, drži širom otvorene oči i pokušaj zaspati. To je vještina koju samo komandosi mogu istrenirati, ali probaj i ti. Trudi se, vježbaj i nauči spavati s otvorenim očima.

Ah, probao si i dobro ti je išlo, ali si ubrzo zatvorio oči pa te susjedni kolega kvrcnuo da se probudiš. Ali barem si skinuo 5 minuta!

3 – 3 = 0

Jako si uzbuđen što je ostalo još samo tri minute do kraja sata. Ne znaš gdje bi od sreće. Kao kad u pjesmi “Kad si sretan” na kraju ponavljaju sve što su dosad radili tako i ti praviš rezime svog sata pa prvo malo slušaš profesora, onda veselo javljaš prijateljici da se bliži kraj sata pa krasopisom pišeš “JEEEJ JOŠ MALO PA GOTOVO” pa vadiš mobitel da vidiš koliko je minuta ostalo. Nakon što vidiš da je još jedna minuta ostala, bacaš direktni pogled oči u oči prema profesoru i nadaš se da će završiti s predavanjem kad zvono označi kraj sata i da neće biti jedan od onih koji će reći :
“Sat nije gotov kad zvono zvoni, nego kad ja kažem da je gotov!”.

0 – 0 = 0

Jeeeeeej, gotov je sat! Idemo kući!

Eto, vidiš da si preživio i taj zadnji sat! Sad idi kući, odmori se i pripremi za novi dan u školi. :)